Sociale gedragsstijlen en communicatie

Effectief zaken doen! Met vele gesprekspartners voelt u direct een klik en verloopt de bespreking soepel en gemakkelijk. Uw boodschap komt duidelijk en goed over. De manier van communiceren en de gedragsstijl sluit vrijwel op die van u aan. Dat is prettig zaken doen maar wat doet u wanneer u het idee heeft dat uw gesprekspartner het tegenovergestelde is van u, gevoelsmatig van een andere planeet komt? Dat een goedbedoeld advies als een belediging kan overkomen. Dat een vlotte manier van communiceren zonder uitdrukking op het gezicht op de ander drammerig en onpersoonlijk overkomt. Onwetenheid over welke gedragsstijl uzelf en uw gesprekspartner heeft kan tot grote misverstanden of irritatie leiden. U zult ervaren dat u ook met deze gesprekspartner effectiever zaken kunt doen en om leert gaan wanneer u de vier verschillende hoofdstijlen kent waaraan het gedrag van mensen ingedeeld kan worden. Het is een genot om alle signalen te leren begrijpen, u kunt al snel makkelijker bruggen slaan in uw communicatie, verbaal en non-verbaal.

Verdere Toelichting

Die vier gedragsstijlen zijn onderverdeeld in: doelgericht, analytisch, meegaand en expressief. Dit noemen we ook wel de DAME curve. U maakt kennis en leert spreken in de stijl van de ander. U leert naast uw eigen stijl dus nog drie andere stijlen waarmee u kun makkelijker aansluiten en het respect en vertrouwen wint, onmisbaar in het bedrijfsleven!

Wat bieden wij in deze richting?

 

Training

 

Presentatie

 

Workshop

Training
Voor sociale gedragsstijlen en communicatie hebben we een training ontwikkeld waarbij er met de deelnemer(s) gericht getraind en geoefend wordt op kennis en vaardigheden. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer(s) en het gewenste doel wordt gekeken naar de groepsgrootte. Een training 1-op-1 of een kleine groepsgrootte levert meer op aangezien de deelnemer daarmee een persoonlijke en effectieve groei doormaakt. Al onze trainingen worden op maat gemaakt, gericht op niveau, gewenste doel, het imago van het bedrijf en de branche waarin u werkzaam bent.

Presentatie
In een op maat gemaakte presentatie presenteren we het effect van sociale gedragsstijlen en communicatie in het bedrijfsleven en de branche waarin u werkzaam bent. Er worden diverse vormen visueel zichtbaar gemaakt aan de deelnemers. Onze kennis wordt gedeeld maar in effectiviteit wordt niet persoonlijk getraind en geoefend. Voordeel kan zijn dat u mensen niet direct wilt aanspreken op bijvoorbeeld gebrek aan kennis op dit aspect, de boodschap wordt algemeen gebracht waarmee deelnemers de kans gegeven wordt om het zelf toe passen.

Workshop
In een op maat gemaakte workshop wordt het effect van sociale gedragsstijlen en communicatie n het bedrijfsleven gepresenteerd door middel van een presentatie en wordt tegelijkertijd de theorie vertaald naar de praktijk door middel van groepsopdrachten. De workshop heeft als voordeel dat het minder tijd in beslag neemt dan een training. De groepsgrootte kan groter zijn waardoor het algemene bereik binnen uw bedrijf of organisatie direct groot is. De persoonlijke effectiviteit is over het algemeen groter dan bij een presentatie en wordt er bij een workshop minder persoonlijke groei ervaren dan in een training.

Wilt u meer informatie?

Omdat we graag staan voor kwaliteit, empatisch luisteren en verbale communicatie ons vak is, staan we u het liefst persoonlijk te woord. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 10 56 81 71. Vindt u het in eerste instantie fijner om uw vragen over sociale gedragsstijlen en communicatie per mail aan ons te stellen dan zien wij deze graag via het informatieformulier tegemoet. U kunt binnen een dag een reactie van ons verwachten.

"