Imagobewustwording

In het bedrijfsleven zijn veel mensen zich over het algemeen wel bewust van het imago van het bedrijf of organisatie waarvoor hij/zij werkt. Maar wanneer we vragen of u zich bewust bent van uw eigen imago, het beeld dat andere mensen van u hebben, dan wordt daar vaak lang over nagedacht of verschijnt er een vragende blik op het gezicht. Die lichaamstaal geeft een eerlijk antwoord, veel mensen zijn zich weinig bewust van hun eigen imago. Hoe denkt u bij anderen over te komen en waar wordt dat zoal door bepaald. Imago is een combinatie van wel meer dan 100 menselijke aspecten die we gecategoriseerd hebben in drie hoofdzaken; uiterlijke presentatie, non-verbale en verbale communicatie.

Verdere Toelichting

Om uw product of dienst optimaal over te brengen is het bewust zijn van uw eigen imago een essentieel aspect. Door de jaren heen vertonen we allemaal geconditioneerd gedrag, oorspronkelijk gebaseerd op lichamelijke reacties. Mentale- en gedragsbeinvloeding door inprogrammering. Deze inprogrammering zorgt ervoor dat, wanneer we iemand zien en alle eigenschappen die we waarnemen voldoen aan wat we verwachten, het beeld wordt versterkt. Maar wanneer er een of meerdere eigenschappen zijn die het beeld niet versterkt dan gaan we al snel negeren of bagatelliseren, hoe goed uw product of dienst ook is. De prikkel leidt tot frequentieverandering in de uitvoering van een bepaald gedrag bij de andere persoon.

Bij imagobewustwording gaan we door middel van een reeks vragen en handelingen ontdekken welk imago u uitstraalt. We kijken naar u als mens en wat u graag uit wilt stralen, welk imago bij u en uw zakelijke omgeving past, op welke eigenschappen u daarin al zo overkomt en aan welke eigenschappen we kunnen werken om uw gewenste imago te bereiken. We maken de essentiële aspecten duidelijk zichtbaar en geven de handvaten hoe u deze bij u zelf kunt toepassen. Bewustwording van het imago en intrinsieke motivatie om aan uzelf te werken dragen bij aan uw succes binnen het bedrijfsleven!

Wat bieden wij in deze richting?

 

Training

 

Presentatie

 

Workshop

Training
Voor imagobewustwording hebben we een training ontwikkeld waarbij er met de deelnemer(s) gericht getraind en geoefend wordt op kennis en vaardigheden. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer(s) en het gewenste doel wordt gekeken naar de groepsgrootte. Een training 1-op-1 of een kleine groepsgrootte levert meer op aangezien de deelnemer daarmee een persoonlijke en effectieve groei doormaakt. Al onze trainingen worden op maat gemaakt, gericht op niveau, gewenste doel, het imago van het bedrijf en de branche waarin u werkzaam bent.

Presentatie
In een op maat gemaakte presentatie presenteren we het effect van imagobewustwording in het bedrijfsleven en de branche waarin u werkzaam bent. Er worden diverse vormen visueel zichtbaar gemaakt aan de deelnemers. Onze kennis wordt gedeeld maar in effectiviteit wordt niet persoonlijk getraind en geoefend. Voordeel kan zijn dat u mensen niet direct wilt aanspreken op bijvoorbeeld gebrek aan kennis op dit aspect, de boodschap wordt algemeen gebracht waarmee deelnemers de kans gegeven wordt om het zelf toe passen.

Workshop
In een op maat gemaakte workshop wordt het effect van imagebewustwording in het bedrijfsleven gepresenteerd door middel van een presentatie en wordt tegelijkertijd de theorie vertaald naar de praktijk door middel van groepsopdrachten. De workshop heeft als voordeel dat het minder tijd in beslag neemt dan een training. De groepsgrootte kan groter zijn waardoor het algemene bereik binnen uw bedrijf of organisatie direct groot is. De persoonlijke effectiviteit is over het algemeen groter dan bij een presentatie en wordt er bij een workshop minder persoonlijke groei ervaren dan in een training.

Wilt u meer informatie?

Omdat we graag staan voor kwaliteit, empatisch luisteren en verbale communicatie ons vak is, staan we u het liefst persoonlijk te woord. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 10 56 81 71. Vindt u het in eerste instantie fijner om uw vragen over imagobewustwording per mail aan ons te stellen dan zien wij deze graag via het informatieformulier tegemoet. U kunt binnen een dag een reactie van ons verwachten.

"