Lichaamstaal

Non-verbaal is het geheel van communicatieve boodschappen dat door middel van lichaamstaal wordt overgebracht. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het merendeel van de communicatie tussen mensen plaatsvindt door middel van lichaamstaal. daar waar men vaak de verbale communicatie, woorden, verwacht. Woorden en lichaamstaal spreken elkaar nog wel eens tegen, waarbij de lichaamstaal veelal aangenomen wordt als de echte waarheid die men spreekt.

Verdere Toelichting

Veel mensen zijn zich niet zo bewust van hun eigen lichaamstaal. Door de jaren heen vertonen we allemaal geconditioneerd gedrag, oorspronkelijk gebaseerd op lichamelijke reacties. Mentale- en gedragsbeinvloeding door inprogrammering. Deze inprogrammering zorgt ervoor dat, wanneer we iemand zien en alle eigenschappen die we waarnemen voldoen aan wat we verwachten, het beeld wordt versterkt. Maar wanneer er ook maar één eigenschap is die het beeld niet versterkt dan gaan we al snel negeren of bagatelliseren, hoe goed uw product of dienst ook is. De prikkel leidt tot frequentieverandering in de uitvoering van een bepaald gedrag. Door ons onze lichaamstaal meer bewust te maken kunnen we veel makkelijker contact maken en onze bestaande relaties met anderen verbeteren. We kunnen u op twintig punten laten zien op welke manier u non-verbaal communiceert en wat deze manier van communiceren voor invloed heeft op uw gesprekspartner. U kunt uw lichaamstaal effectief veranderen, we kunnen u een andere vorm aanleren echter zal het even duren voordat deze natuurlijk overkomt. Verandering vergt moed maar u krijgt er zakelijk succes voor terug!

Wat bieden wij in deze richting?

 

Training

 

Presentatie

 

Workshop

Training
Voor lichaamstaal hebben we een training ontwikkeld waarbij er met de deelnemer(s) gericht getraind en geoefend wordt op kennis en vaardigheden. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer(s) en het gewenste doel wordt gekeken naar de groepsgrootte. Een training 1-op-1 of een kleine groepsgrootte levert meer op aangezien de deelnemer daarmee een persoonlijke en effectieve groei doormaakt. Al onze trainingen worden op maat gemaakt, gericht op niveau, gewenste doel, het imago van het bedrijf en de branche waarin u werkzaam bent.

Presentatie
In een op maat gemaakte presentatie presenteren we het effect van lichaamstaal in het bedrijfsleven en de branche waarin u werkzaam bent. Er worden diverse vormen visueel zichtbaar gemaakt aan de deelnemers. Onze kennis wordt gedeeld maar in effectiviteit wordt niet persoonlijk getraind en geoefend. Voordeel kan zijn dat u mensen niet direct wilt aanspreken op bijvoorbeeld gebrek aan kennis op dit aspect, de boodschap wordt algemeen gebracht waarmee deelnemers de kans gegeven wordt om het zelf toe passen.

Workshop
In een op maat gemaakte workshop wordt het effect van lichaamstaal in het bedrijfsleven gepresenteerd door middel van een presentatie en wordt tegelijkertijd de theorie vertaald naar de praktijk door middel van groepsopdrachten. De workshop heeft als voordeel dat het minder tijd in beslag neemt dan een training. De groepsgrootte kan groter zijn waardoor het algemene bereik binnen uw bedrijf of organisatie direct groot is. De persoonlijke effectiviteit is over het algemeen groter dan bij een presentatie en wordt er bij een workshop minder persoonlijke groei ervaren dan in een training.

Wilt u meer informatie?

Omdat we graag staan voor kwaliteit, empatisch luisteren en verbale communicatie ons vak is, staan we u het liefst persoonlijk te woord. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 10 56 81 71. Vindt u het in eerste instantie fijner om uw vragen over lichaamstaal per mail aan ons te stellen dan zien wij deze graag via het informatieformulier tegemoet. U kunt binnen een dag een reactie van ons verwachten.

"