Effectief leiderschap

Balans tussen beheersen en vertrouwen. Veel organisaties hebben moeite met het creëren van balans tussen beheersen en vertrouwen. Procedures, regels en systemen zijn vaak leidend in het managen, ze worden gehanteerd als doel en niet als ondersteuning. Voor echte verbinding met medewerkers is weinig tijd en resulteert daardoor als snel in mopper of geroddel, wederzijds onbegrip, waardoor een negatieve energie ontstaat. Een hoge werkdruk, afreken- en angstcultuur, geen tijd voor innovatie en creativiteit en spanning tussen management en medewerkers maken dat mensen vaak hun werk niet meer fijn vinden omdat ze hun vak te weinig kunnen uitoefenen. Echt essentiële informatie verdwijnt door gebrek aan communicatie.

Verdere Toelichting

Effectief leidinggeven, we leren u minder gericht te zijn op het beheersen en controleren van uw medewerkers, ze niet als instrumenten te behandelen maar juist ruimte te geven, echt te communiceren en wederzijds vertrouwen te ontwikkelen. We leren u de verschillende gedragsstijlen (her)kennen. Hiermee krijgt u inzicht in de manier waarop u zelf leiding geeft, wat uw sterke punten zijn en waar uw valkuilen liggen. Tevens leert u het gedrag van uw medewerkers gemakkelijk herkennen en erop te anticiperen. U leert structuur aan te brengen en om te gaan met verschillende karakters. We maken uw manier van leidinggeven met de juiste eigenschappen op het gebied van creativiteit in combinatie met de juiste focus en motivatie inspirerend en effectief waarop u en uw medewerkers de balans en flow zullen ervaren!

Wat bieden wij in deze richting?

 

Training

 

Presentatie

 

Workshop

Training
Voor effectief leiderschap hebben we een training ontwikkeld waarbij er met de deelnemer(s) gericht getraind en geoefend wordt op kennis en vaardigheden. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer(s) en het gewenste doel wordt gekeken naar de groepsgrootte. Een training 1-op-1 of een kleine groepsgrootte levert meer op aangezien de deelnemer daarmee een persoonlijke en effectieve groei doormaakt. Al onze trainingen worden op maat gemaakt, gericht op niveau, gewenste doel, het imago van het bedrijf en de branche waarin u werkzaam bent.

Presentatie
In een op maat gemaakte presentatie presenteren we effectief leiderschapsvaardigheden in het bedrijfsleven en de branche waarin u werkzaam bent. Er worden diverse vormen visueel zichtbaar gemaakt aan de deelnemers. Onze kennis wordt gedeeld maar in effectiviteit wordt niet persoonlijk getraind en geoefend. Voordeel kan zijn dat u mensen niet direct wilt aanspreken op bijvoorbeeld gebrek aan kennis op dit aspect, de boodschap wordt algemeen gebracht waarmee deelnemers de kans gegeven wordt om het zelf toe passen.

Workshop
In een op maat gemaakte workshop wordt het effect van effectief leiderschap in het bedrijfsleven gepresenteerd door middel van een presentatie en wordt tegelijkertijd de theorie vertaald naar de praktijk door middel van groepsopdrachten. De workshop heeft als voordeel dat het minder tijd in beslag neemt dan een training. De groepsgrootte kan groter zijn waardoor het algemene bereik binnen uw bedrijf of organisatie direct groot is. De persoonlijke effectiviteit is over het algemeen groter dan bij een presentatie en wordt er bij een workshop minder persoonlijke groei ervaren dan in een training.

Wilt u meer informatie?

Omdat we graag staan voor kwaliteit, empatisch luisteren en verbale communicatie ons vak is, staan we u het liefst persoonlijk te woord. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 10 56 81 71. Vindt u het in eerste instantie fijner om uw vragen over effectief leiderschap per mail aan ons te stellen dan zien wij deze graag via het informatieformulier tegemoet. U kunt binnen een dag een reactie van ons verwachten.

"