Effectief presenteren

Presenteren in het bedrijfsleven, het lijkt eenvoudig maar weet u hoe u het met uw verbale en non-verbale communicatie effectief maakt? U kent vast de presentaties waarbij u tussentijds op de klok kijkt, snel afgeleid raakt. Duurt de presentatie in dat geval te lang, is het doel onvoldoende duidelijk, ontbreekt het aan inspiratie van de spreker, is het de houding of het gedrag dat niet uitnodigt om te kijken, of is de stem qua volume of intonatie bijna saai te noemen. Er zijn vele aspecten waarmee u uw manier van presenteren krachtig, inspirerend en overtuigend kunt maken.

Verdere Toelichting

Gezamenlijk analyseren we verschillende manieren van presenteren en geven we de handvaten op inhoud van de boodschap, op representativiteit en hoe het doel van de presentatie in lichaamstaal kracht bijgezet kan worden. We maken presenteren leuker en uitdagender voor u, u zult zelfverzekerdheid ervaren waarmee u in het bedrijfsleven graag gezien en gehoord wordt!

Wat bieden wij in deze richting?

 

Training

 

Presentatie

 

Workshop

Training
Voor effectief presenteren hebben we een training ontwikkeld waarbij er met de deelnemer(s) gericht getraind en geoefend wordt op kennis en vaardigheden. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer(s) en het gewenste doel wordt gekeken naar de groepsgrootte. Een training 1-op-1 of een kleine groepsgrootte levert meer op aangezien de deelnemer daarmee een persoonlijke en effectieve groei doormaakt. Al onze trainingen worden op maat gemaakt, gericht op niveau, gewenste doel, het imago van het bedrijf en de branche waarin u werkzaam bent.

Presentatie
In een op maat gemaakte presentatie presenteren we het effect van effectief presenteren in het bedrijfsleven en de branche waarin u werkzaam bent. Er worden diverse vormen visueel zichtbaar gemaakt aan de deelnemers. Onze kennis wordt gedeeld maar in effectiviteit wordt niet persoonlijk getraind en geoefend. Voordeel kan zijn dat u mensen niet direct wilt aanspreken op bijvoorbeeld gebrek aan kennis op dit aspect, de boodschap wordt algemeen gebracht waarmee deelnemers de kans gegeven wordt om het zelf toe passen.

Workshop
In een op maat gemaakte workshop wordt het effect van effectief presenteren in het bedrijfsleven gepresenteerd door middel van een presentatie en wordt tegelijkertijd de theorie vertaald naar de praktijk door middel van groepsopdrachten. De workshop heeft als voordeel dat het minder tijd in beslag neemt dan een training. De groepsgrootte kan groter zijn waardoor het algemene bereik binnen uw bedrijf of organisatie direct groot is. De persoonlijke effectiviteit is over het algemeen groter dan bij een presentatie en wordt er bij een workshop minder persoonlijke groei ervaren dan in een training.

Wilt u meer informatie?

Omdat we graag staan voor kwaliteit, empatisch luisteren en verbale communicatie ons vak is, staan we u het liefst persoonlijk te woord. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 10 56 81 71. Vindt u het in eerste instantie fijner om uw vragen over effectief presenteren per mail aan ons te stellen dan zien wij deze graag via het informatieformulier tegemoet. U kunt binnen een dag een reactie van ons verwachten.

"